fredag 21 juni 2013

HOTEL MAJAPAHIT




Det var ju typiskt att jag skulle bli sjuk, fastna på ett hotellrum i Surabaya och få för mig att börja blogga så här plötsligt! Hade jag vetat det för ett par dagar sedan hade jag tagit mängder av bilder på detta urtjusiga hotell! Det ligger också här i Surabaya och är ett gammalt charmigt hotell från början av förra seklet. Det är som att stiga in i en Agatha Christie-film (eller bok hi hi), man riktigt väntar sig att Monsieur Hercule Poirot ska komma runt ett hörn när som helst.


Bland hotellgästerna kan räknas bl a Charlie Chaplin och Joseph Conrad. Dessutom var det just här på Hotel Majapahit som Indonesiens frihetsrevolution startade 1945, då ett par Indonesier tröttnade på Holländarna och helt sonika tog ner flaggan från flaggstången högst upp på hotellet och rev av den nedersta blå randen, hissade flaggan igen, nu röd & vit, och deklarerade den som Indonesiens flagga.


Vi tog i alla fall ett par bilder, men min käre A envisades med att jag skulle springa fram och vara med i nästan varje bild :)



(Hrm, note to self: sträääck på dig! :)



Jag säger bara ååååh, de pelargångarna!! De gick runt varje innergård och man klev ur sitt rum rakt ut i detta vackra! Jag älskade också de vackra "mattorna" på golven, lagda i stenmosaik, såå fina!





Här är innergården framför president-sviten som är hela huset bakom mig till vänster. Det var två bröllop på hotellet medan vi bodde där och så fantastiskt att få se hur de smyckade trädgården med lyktor och bal-salen med... ja allt; den blev till en paradis-trädgård! Och live musik och hundratals vackra gäster... Vi bara gick omkring och myste! :)





Här bakom mig kan man skymta valvbågarna med blyinfattat glas som skimrade i skenet från lamporna på kvällen. Helt otroligt fint.


Japp, detta var Hotel Majapahit i Surabaya.

...

Och förresten, idag är det ju MIDSOMMARAFTON!!! Åååh, jag tänker särskilt på mina flickor i Sverige som firar med Mormor & Morfar och Bestis & Festis (Farmor & Farfar:)

GLAD MIDSOMMAR!!!

Host, host :)
(Men febern är nästan borta, så ikväll vågar vi oss nog ner till att äta i en av Shangri-Las restauranger, istället för in-room-dining. Ser fram emot att komma ut en sväng ur hotellrummet!)


♥L



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar